Uit onderzoek is gebleken dat 71% van de huizenbezitters de inrichting van hun huis zat zijn. Niet gek aangezien voornamelijk gespecialiseerde interieurstylisten een inrichting  weten samen te stellen die de komende 10 jaar niet gaat vervelen. Het is voor de meeste mensen echter financieel niet mogelijk om elke 4 jaar een nieuwe bank, eettafel en lampen te kopen. Het is toch mogelijk om met een kleine investering van een paar honderd euro je huis een compleet nieuwe look te geven.

Accessoires

Het klinkt cliché maar het is wel waar. Accessoires kunnen een groot verschil maken in de sfeer die een huis uitstraalt. Door een aantal kleine accessoires op tactische plekken i je huis te plaatsen geef je een nieuwe indruk aan de woning. Veel houten accessoires geven een woning een huiselijke en warme sfeer. Dit hangt wel een beetje af van welke houttinten je gebruikt. Donkere houttinten creëren veel warmte. De laatste jaren kwamen industriële designs weer in de mode door grijstinten en betonachtige kleuren. De prijs bepaal je uiteindelijk zelf. Het aanbod op het internet is tegenwoordig zo uitgebreid dat er in elke prijsklasse leuke items te vinden zijn.

Behang

De sfeer in een kamer wordt grotendeels bepaald door de kleuren of de kleurcombinatie van de muren. De muren nemen tenslotte de grootste oppervlakte van een ruimte in. Om een ander gevoel te krijgen is het niet nodig om alle muren te behangen. Slechts 1 muur in een kamer is genoeg. In de huiskamer kan dit of de muur waar de tv staat zijn, of de muur waar je met je rug naar gekeerd bent bij het kijken naar de televisie. Het voordeel van behangen is dat het relatief weinig kost en dat je niet de muur of meubels verpest door verf te morsen.

Licht

Je bent nog maar 1 stap verwijderd om de nieuwe sfeer van je huis compleet te maken. Lichtinval en lampen maken het plaatje helemaal af. Elke lamp heeft een eigen kleur licht. Wit licht tot geel licht, beide is mogelijk. De juiste keuze hangt af van je wens. Ga je voor warmte of voor strak en koel? Plafondlampen of juist een vloerlamp? Denk goed na over deze laatste stap voor je een beslissing maakt.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.