Heel populair onder overgewicht Nederland zijn de maaltijdvervangers vandaag de dag. Sommigen zijn misschien sceptisch hierover. Maar wij als dieet deskundigen kunnen het nut van maaltijd vervangende producten onderschrijven. Daar moeten we wel de kanttekening bij maken dat men wel enorm goed moet oppassen welke maaltijdvervanger men kiest. Sommige merken shakes doen meer schade dan je lief is. En gezondheid is toch nummer 1 prioriteit nog boven uiterlijk vertoon van uw lichaam.

Tip 1 is dus, bestudeer uitermate grondig de labels aan het product. Een dieet shake mag niet vol met suiker zitten. Dit is misschien lekker zoet, lekker goedkoop. Maar het is een ramp voor je gezondheid. Ben je misschien een paar kilo lichter leuk en aardig als je suikerziekte gekregen hebt… Er zijn shakes op de markt die uitpuilen van de suiker dus wees voorzichtig mensen. Een shake die geen toegevoegde suiker bevat, alleen natuurlijk suiker uit fruit wat gezond is natuurlijk, en die we dus kunnen aanbevelen is: Be-Slank koolhydraatarme shakes. Be-Slank bestaat verder uit louter natuurlijke ingrediënten en bevat bovendien allerlei vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Met Be-Slank kun je de vitamine pilletjes dus ook later voor wat het is. Twee vliegen in 1 klap!

Tip 2 is vervang maar 1 maaltijd per dag. Sommige personen op dieet zijn misschien wat overambitieus en dat is natuurlijk ook niet goed. Als je 2 maaltijden of zelfs 3 maaltijden per dag vervangt dat is niet vol te houden en niet goed. Sla slechts 1 maaltijd over.

Tip 3 is heb een backup plan. Soms hoe vullend de shake ook is, heb je toch verlangens naar iets vasts, of junk food of welke guilty pleasure dan ook. Zorg dat je altijd speciale maaltijdrepen bij je draagt ook wanneer op werk of wanneer boodschappen doen. Heb je enorme trek in iets lekkers, neem dan een verantwoorde maaltijdvervangende reep. Handig is om een iets kopen zoals het be-slank afslankpakket, dan heb je meerdere voedingswaren met meerdere smaken waar je op kan terugvallen zo kun je ook proberen wat je lekker vindt en wat niet.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.