Het is nog steeds moeilijk te zeggen. Dit is duur spul, ook al is het goedkoper dan de Rift of Vive. Sony belooft 50 spellen als de PlayStation VR lanceert in oktober. Dat is genoeg, Sony is ook een veelbelovend entertainment en sociale apps ontwikkelaar. De lat wordt daarom hoog gezet. Maar tot nu toe, levert de PSVR demo’s op van de spellen en de comfortabele headset is hun grootste troef. Echter, hebben we al de HTC Vive en Oculus Rift lancering achter de rug en die zijn tot nu toe best populair geworden. Hoewel ze hoge instapkosten hebben.

De PlayStation VR, de PS4-aangedreven VR headset die komt op 13 oktober en iedereen is natuurlijk benieuwd hoe deze ontvangen zal worden en als het zijn concurrenten zal ontslaan. Hoewel er veel gamers zullen zijn die al in het bezit zijn van een high-spec gaming. Zullen velen hun PS4 toch wel klaar moeten maken voor upgrades. PlayStation VR, PS4 is daarnaast best een beetje prijzig. De PlayStation VR te koop voor 400 euro en dan krijg je de volgende kit:

PS VR headset

processor unit

stereo oordopjes

HDMI-kabel

USB-kabel

AC-adapter en het netsnoer

PS VR headset-aansluiting adapter

PlayStation VR Worlds (spel)

De PlayStation camera, die ook nodig is voor de PS VR om te werken, kost wel maar 50 euro, maar je zal het apart moeten kopen. Als je de volledige PS VR ervaring wil hebben zal je ook de PlayStation Move controllers nodig hebben. Een ander heikelpunt van VR is dat het een zeer persoonlijke ervaring is, tenzij je het geluk hebt om vrienden met bijpassende VR headsets te hebben. Maar dat is vrij zeldzaam, dus ben je in principe op jezelf aangewezen in de VR wereld. Hoewel iedereen om je heen kan zien wat je ziet in de headset, is er geen manier voor hen om mee te doen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.