Social media hoort steeds meer bij ons dagelijks leven. Als je wakker wordt heel even je favoriete kanaal checken of na een leuke gebeurtenis direct alles plaatsen op social media. Dat is helemaal niet gek meer vandaag de dag. Toch kunnen er ook veel irritaties en vervelende situaties door ontstaan. We kennen allemaal wel de verschrikkelijke verhalen waarin de privacy van een persoon werd geschonden. Altijdvrouwen is een vrouwenblog die regelmatig artikelen en blogs deelt over het waarborgen van de privacy op jouw favoriete social media kanaal. Hieronder lees je de meest voorkomende dingen die je eigenlijk beter niet kan plaatsen op social media.

1. Opmerkingen maken die suggereren dat jij anderen niet respecteert

Op social media is het moeilijk om je ware gevoelens te uiten. Het is niet makkelijk om door een beeldscherm heen te voelen wat een ander nu echt bedoeld. Natuurlijk kan het zijn dat je iets als een grapje of als een sarcastische opmerking geplaatst had, maar dit komt vaak niet zo over. Laat opmerkingen als “ik kan mij zo ergeren aan mensen die continue met hun telefoon bezig zijn” dan ook achterwege als die ene vriendin opnieuw een selfie plaatst vanuit de kinderspeeltuin.

2. Continue (ongepaste) foto’s van je kind plaatsen

Natuurlijk ben jij dol op je kind en deel je deze foto’s graag, maar kennissen en vrienden zullen al snel uitgekeken zijn naar weer 15 foto’s van je oogappeltje op een rij. Om ergernissen te voorkomen kan je dit beter delen met de naasten. Let ook op het soort foto dat je van je kinderen deelt. Plaats bijvoorbeeld nooit foto’s in bad, je weet nooit wie hier gebruik van gaat maken. Denk aan hun privacy.

3. Je persoonlijke problemen delen

Als je wilt praten met iemand over persoonlijke situaties kan je dit beter face-to-face doen. Zet dit niet uitgebreid op je social media kanaal. Ga dan ook niet die ruzie met je man of vriendin in detail neerzetten.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.