In cijfers van CBS kan bezien worden dat steeds meer Nederlanders de keus maken bij het kopen van de volgende auto om de grens over te gaan. Er zijn hier meerdere redenen voor die we in dit artikel gaan toelichten.

Allereerst, is er een verschil in overheid beleid tussen Nederland en Duitsland. Waar Duitsland de auto industrie zoveel mogelijk stimuleert, lijkt het erop dat de Nederlandse regering vooral zoveel mogelijk wilt melken uit de Nederlandse auto industrie. Nou is de auto industrie traditioneel natuurlijk ook uitermate belangrijk voor Duitsland in tegenstelling tot Nederland, en ze hebben in Duitsland ook wel wat meer ruimte voor meer auto’s terwijl in Nederland de wegen overvol beginnen te raken.

Ten tweede de Duitsers en dan met name de Duitse merken zoals BMW en Audi en Mercedes produceren de beste modellen voor de thuis markt. Dus beter uitgevoerde auto, meer foefjes en snufjes. Die houden ze voor zichzelf.

Dit zijn de primaire beweegredenen van vele Nederlanders geweest om de grens over te gaan. Combineer dit met de kennis dat zelfs met dingen als BPM en invoerkosten en logistiek het alsnog goedkoper is en ook het feit dat Duitsland voor de meesten van ons niet ver rijden is en deze trend is klaar helder.

Sommige Nederlanders doen alles zelf, van BPM berekening tot tijdelijk kenteken aanvragen tot onderhandelen met de Duitse partij. Anderen besteden het uit aan een professioneel bedrijf zoals: easyimport.nl auto import. Zo een partij verzorgd de hele import van administratie tot logistiek. Ook uitermate belangrijk is dat zij tot de meest gunstige BPM berekening kunnen komen, zie hier meer daarover: easyimport.nl BPM berekenen. Er zijn namelijk meerdere methodes om BPM te berekenen en de truc is om op legale wijze tot de goedkoopste berekening te komen. Enfin, dit kan men beter overlaten aan een professional.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.