Kom je ook chronisch ruimte te kort in je mancave dan hebben wij de oplossing. Wij gaan je vertellen hoe je een kast bouwt met veel opbergruimte. Je wil natuurlijk niet dat je gereedschap, bier en spullen door heel je mancave heen slingeren.

Voor het bouwen van de mancave kast hebben we een aantal benodigdheden nodig. Zo hebben we een zaag, potlood, meetgereedschap, schroeven, boormachine, RVS haak, hout, MDF plaat, houtlijm, ijzeren staven en RVS scharnieren.

We beginnen met het ontwerpen van de kast. Zorg dat de ombouw van je kast op maat wordt gezaagd zodat je niet al te veel hoeft te tillen met grote platen. Dit scheelt heel veel gesjouw en gevloek. De meeste bouwmarkten hebben een aparte afdeling waar dit mogelijk is. Een kast bestaat altijd uit vier zijkanten, een achterplaat en planken die in de kast gebruik gaan worden.

Wanneer de platen op de juiste maat zijn gezaagd moeten ze aan elkaar worden geschroefd. Om de vier zijkanten aan elkaar te maken is het slim om gaten vooraf voor te boren. Met de boor kan je de platen aan elkaar schroeven. Vergeet niet om houtlijm tussen de platen te doen zodat er voldoende stevigheid is. Tot slot klem je de platen aan elkaar met een lijmklem.

Het geraamte van de kast staat nu stevig. We plaatsen nu de achterplaat. Vervolgens plaatsen we de planken waar de spullen op komen te rusten. Je kan zelf bepalen hoeveel ruimte  je tussen de platen kan laten. Het is weer slim om gaten vooraf voor te boren. Zodat de platen weer stevig komen te zitten. Om een aantal spullen om te hangen bevestigen we ook nog een aantal RVS haken in de kast.

We laten de binnenkant van de kast met rust zodat de lijm kan drogen. Om de deuren een mannelijke uitstraling te geven zorgen we voor deuren gemaakt van steigerhout. We plaatsen over het huidige geraamte van de kast een tweede kast zodat de kast bekleed wordt met steigerhout. De kast is nu bijna klaar. Het laatste wat we moeten doen zijn de deuren vastzetten. Hiervoor gebruiken we de RVS scharnieren voor. RVS scharnieren zien er niet alleen stoer uit, maar zijn ook nog eens enorm sterk, daarnaast roesten ze niet hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals schuren. De laatste stap bestaat uit het plaatsen van een aantal handvatten zodat de kast makkelijk open en dicht getrokken kan worden.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.