Wanneer je van plan bent om in 2016 je keuken eindelijk eens van een totaal nieuw design te voorzien dan is dit artikel voor jou. Bij Lifestylers houden we altijd de laatste trends op het gebied van lifestyle en design in de gaten. Of je nu van plan bent om de gehele keuken te renoveren of slechts een paar kleine upgrades aan de apparatuur en het sanitair in de keuken te geven, deze top 5 keuken design tips voor 2016 geven je een scala aan nieuwe ideeën om mee te werken.

Een keukeneiland

Wanneer jouw keuken altijd een drukte van jewelste is met kinderen die op zoek zijn naar snacks en een echtgenoot die langs je heen op zoek gaat naar borden en bestek terwijl jij het eten aan het bereiden bent dan is een keukeneiland een design trend die overwogen moet worden. Met een keukeneiland waarop het fornuis is gemonteerd zorg je namelijk dat je vrijuit kunt bewegen terwijl alle keukenkastjes in de keuken nog altijd bereikbaar zijn. Daarbij zorg je er ook voor dat de keuken een leuke ontmoetingsplek wordt waar je elkaar kan aankijken terwijl het eten bereid wordt.

Tweede wasbak in de keuken

Een andere manier om je keuken meer efficiënt te maken is door een tweede wasbak in de keuken te laten monteren. Dit kan op twee manieren gedaan worden. Je kan een complete extra wasbak laten installeren (bijvoorbeeld op je keukeneiland) of er kan gekozen worden voor een wasbak met twee afzonderlijke bassins. Hierdoor kan één wasbak gebruikt worden voor het wassen van groentes en bereiden van maaltijden, terwijl de andere vrij blijft voor andere dingen.

Speciale koffiehoek

Het drinken van koffie is voor veel mensen het belangrijkste onderdeel van het ochtendritueel. De laatste jaren hebben we al kunnen zien dat veel mensen de kwaliteit van hun koffie steeds belangrijker zijn gaan vinden. Dit blijkt niet alleen uit het succes van koffieketens zoals Starbucks, maar ook kopen mensen steeds vaker espressomachines en andere dure koffiezetapparaten. De volgende stap is om een speciale koffiehoek in de keuken te maken waar je alles kunt vinden om dat heerlijke bakje koffie in de ochtend te zetten.

Verborgen stopcontacten

Een mooi en strak design in een keukeninterieur wordt serieus verpest door lelijke stopcontacten en elektriciteitsdraden die duidelijk zichtbaar door de keuken lopen. Door stopcontacten uit het zicht onder of in keukenkastjes te laten monteren zorg je ervoor dat het design van de keuken er strak en stijlvol uit blijft zien. Maak voor de keukenrenovatie een goed plan waar alle apparaten komen te staan in de keuken en zorg dat deze op een stijlvolle manier van stroom voorzien kunnen worden.

Verborgen ingebouwde vaatwasser

Iets wat in 2016 absoluut niet meer kan is een losstaande vaatwasser in de keuken. Waar mensen vroeger nog weleens de mooie luxe vaatwasser wilden laten zien in het interieur van de keuken is dit nu de normaalste zaak van de wereld geworden en wordt het keukeninterieur veel stijlvoller wanneer deze ingebouwd en verborgen wordt in een keukenkast.

Bent u op zoek naar een mooie keuken, neem dan eens een kijkje bij WST Keukens.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.