Ben je op zoek naar een leuke nieuwe tas of heb je een nieuwe leren tas nodig voor je werk, school of laptop? Er is tegenwoordig zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet, daarom hebben wij enkele mooie Nederlandse tassen merken op een rij gezet.

 

Burkely

Burkely maakt mooie tassen met de Hollandse nuchterheid in gedachten, leuke en praktische producten voor iedere dag. Vandaar ook de slogan ‘Every Day’. Alle tassen zijn gemaakt van echt leer, maar zijn toch goed betaalbaar. Verschillende seizoen-collecties wisselen elkaar af…altijd trendy. Daarnaast heeft Burkely ook de bekende Vintage serie, prachtige hardlopers die het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

 

Laauw

Ruim een half jaar geleden lanceerde Laauw haar nieuwe collectie leren tassen via Kickstarter, tegenwoordig zijn deze tassen ook al in tientallen winkels verkrijgbaar. Laauw kent haar oorsprong in Waalwijk, ook wel het hart van de leerindustrie in Nederland genoemd.

De producten kenmerken zich door mooie strakke designs met contrasterende accenten, handgemaakt in Portugal van buffelleer. De huidige collectie bestaat uit twee hoofdkleuren, namelijk camel/blue en grey/peach.

 

MYOMY

Wie kent dit prachtige merk nu niet? MYOMY timmert al jaren aan de weg met hun fairtrade visie en fantastische designs en producten. En dat allemaal duurzaam voor dier, natuur en mens. De dieren worden goed verzorgd en hebben een goed leven. Gedurende het hele productieproces wordt rekening gehouden met de natuur, alles is ecologisch verantwoord. En daarnaast worden de arbeiders in India goed betaald en zijn er extra voorzieningen getroffen waar het hele gezin en dorp van mee profiteert.

Het meest populaire model is de MYOMY MY PAPER BAG, ontworpen door designer Ramon Middelkoop en gebaseerd op een echte papieren zak. Dit design is ontwikkelt tot een prachtig fashion icon…de PAPER BAG. Leuke details zoals een kartelrandje bovenaan en een houten plankje ter versteviging van de bodem.

 

MicMacBags

MicMacBags is een stoer en robuust merk en dat is terug te zien in de producten. De tassen hebben een vintage en bohemian uitstraling, gemaakt van mooie en ruwe leersoorten. Doorgaans ligt de prijs van MicMac tassen erg gunstig en heb je al een leuke leren schoudertas voor 50 euro.

 

DSTRCT

Het merk DSTRCT ontwerpt leren tassen met een strak en hip design en oog voor functionaliteit en detail. Vooral de mooie en stijlvolle leren laptoptassen vallen erg op, verkrijgbaar in verschillende designs en 3 mooie kleuren. Door de gebruikte leersoorten worden DSTRCT tassen gedurende het gebruik veelal alleen maar mooier en krijgen ze meer karakter.

DSTRCT is trots op haar eigen provincie Brabant en blazen een oud ambacht nieuw leven in. DSTRCT tassen zijn met de grootste zorg geproduceerd en gaan jarenlang mee.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.