Waar komt het T-shirt precies vandaan? De informatie hierover is niet eenduidig. Waarschijnlijk werd het T-shirt rond 1880 ontworpen door de Engelsen. Tijdens de eerste wereldoorlog droegen de Europese soldaten dit praktische en comfortabele katoenen T-shirt als ondergoed. De Amerikanen waren hier erg van gecharmeerd en introduceerde het T-shirt in Amerika. In het begin was het T-shirt een teken van rebels gedrag.

Geen last meer hebben van een opkruipende T-shirt?

Tijdens een wat meer formele gelegenheid draag je waarschijnlijk een overhemd of zelfs een kostuum, waarbij je het T-shirt in de broek draagt. Iedereen die hier ervaring mee heeft, zal weten dat een opkruipend T-shirt erg vervelend is. Dit is eenvoudig te voorkomen, door simpelweg te kiezen voor een T-shirt met een net wat langere pasvorm. Hierdoor blijft je T-shirt goed in de broek zitten en kruipt het niet op, ook niet aan het eind van een lange werkdag. De Nederlandse man is gemiddeld de langste ter wereld, dus  kun je rekening houden met dit soort T-shirt die dan wat langer zijn. Ook kan er gekozen worden voor volledig katoen of juist voor stretch. Dat is dus altijd voor iedereen wat wils.

Super stoer loose fit T-shirt.

We zitten volop in de zomer en dan dragen we het loose fit T-shirt. Dit T-shirt loopt wijd vanaf de mouw naar de heupen, wat een luchtig tintje geeft aan je outfit. Dit is goed te combineren met de strakkere broeken of als het weer het toelaat met shorts. Wil jij in je T-shirt rocken net als James Dean? Opgerolde mouwen, een strakkere hals en met een lengte tot de broekzak is dan jouw perfecte T-shirt. Of wil jij je T-shirt meer streetstyle dragen waarbij het T-shirt een brede hals heeft en qua lengte op je boven benen valt.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.