Bij het aanschaffen van een meubel, zijn er vele stijlen waar u uit kunt kiezen. Vindt u het belangrijk dat het interieur van uw huis helemaal aan de laatste woontrends voldoet, dan kiest u voor een modern meubel in huis zoals een moderne salontafel. In dit artikel leest u welke drie kenmerken moderne meubels precies hebben, zodat u gemakkelijk kunt bepalen of het moderne meubel bij u en uw interieur past.

Kenmerk #1: moderne meubels worden van nieuwe materialen gemaakt

Het eerste kenmerk van moderne meubels, is het feit dat deze meubels over het algemeen van nieuwere materialen worden gemaakt. Het gaat niet om materiaalsoorten die al vele jaren voor meubels gebruikt worden, maar om materialen die u misschien helemaal niet in een meubel zou verwachten. Tegenwoordig wordt er natuurlijk ook steeds vaker gebruik gemaakt van duurzame materialen die ervoor zorgen dat we milieuvriendelijke kunnen leven en beter met de natuur om kunnen gaan en toch kunnen genieten van mooie meubelstukken.

Kenmerk #2: moderne meubels hebben gedurfde kleurencombinaties

Natuurlijk zijn er ook moderne meubels met een vrij onopvallende kleur, maar de meeste meubels met moderne look hebben unieke en gedurfde kleurencombinaties. Denk hierbij aan de combinatie van grijs en geel, maar ook aan de combinatie van diverse felle kleuren als roze, groen en geel.

Kenmerk #3: moderne meubels hebben een uniek design

De meeste moderne meubels zijn niet effen, maar hebben een bijzonder en opvallend design. Dit kan een vintage design zijn, maar het kan ook gaan om een op en top modern design met abstracte vormen. Heeft een modern meubel geen opvallend design, dan valt het meubel vaak toch goed op door het gebruik van felle en opvallende kleuren.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.