Op veel babyuitzet lijstjes kom je hem tegen: de luieremmer. Toch zijn er veel mensen die zich afvragen of de luieremmer wel een onmisbaar item is voor alle kersverse ouders. Zo zijn sommigen van mening dat deze emmers weinig meerwaarde bieden ten opzichte van zakjes en normale prullenbakken. Echter bestaan er veel voordelen aan het hebben van een luieremmer. Zo besparen ze heel wat stank en zijn ze gemakkelijker verzetbaar dan een gewone vuilniszak. Zo kun je hem ook nog gebruiken om naast de babykamer de andere kamers in het huis te verversen!

Waar je op moet letten bij het kopen van een luieremmer

Er zijn vele verschillende soorten luieremmers op de markt te verkrijgen. Luieremmers met of zonder deksel, cassette luieremmers, stalen luieremmers, noem maar op. Daarnaast is de ene luieremmer zeker de andere niet. Zo zijn er grote kwaliteitsverschillen op te merken tussen verschillende merken en modellen.

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een luieremmer is hoe goed deze vieze geurtjes weet te bestrijden. Als je een luieremmer koopt die geen goede geurbestrijding bieden, dan heb je in principe niets anders dan een dure vuilnisbak in huis. Een heel effectieve methode om geurloos luiers te bewaren zijn navulcassettes. Daarnaast zijn de klepmechaniek en het filter van de emmer belangrijk.

Andere aspecten om in ogenschouw te nemen zijn bijvoorbeeld of de luieremmer voorzien is van een kinderslot, waar de luieremmer van is gemaakt, de gebruiksvriendelijkheid en of de luieremmer makkelijk te onderhouden is. Een stalen luieremmer neemt in tegenstelling tot een plastic luieremmer geen geurtjes op en is duurzaam, terwijl een plastic luieremmer over het algemeen meer functionaliteit biedt en goedkoper is. Zo zijn er veel overwegingen bij de aanschaf van een luieremmer. Daarom vertellen wij van Luiertaskopen.nl je welke luieremmers de beste zijn en behandelen we hier verschillende soorten luieremmers.

Beste stalen luieremmer

De beste stalen luieremmer is volgens ons de Ubbi luieremmer. Met zijn unieke schuifklepje kan de Ubbi heel goed vieze geurtjes opsluiten, zonder dat er een speciale cassette bij aan te pas hoeft te komen. Zo bespaar op termijn ook extra kosten. Verder houdt het kinderslot nieuwsgierige kinderen buiten de inhoud van de emmer, dus hoef je je daar ook geen zorgen over te maken.

Beste cassette luieremmer

Van de cassette luieremmers is de Sangenic luieremmer van het merk Tommee Tippee volgens ons de beste keuze. Deze emmer heeft speciale navulcassettes die zeer makkelijk te vervangen zijn en werken goed in het bestrijden van bacteriën. Met het zogenaamde Easi-Push systeem wordt de luier automatisch naar beneden geduwd tijdens het sluiten van de deksel. Tenslotte heeft de emmer een capaciteit van zo’n 28 luiers en gaat een cassette wel een maand mee.

Beste luieremmer met rollende klep

Tenslotte wordt de Diaperchamp door velen gezien als de beste en meest populaire luieremmer. De Diaperchamp heeft een uniek systeem met een soort rollende klep die helpt om luiers in te deponeren. Dit systeem werkt heel erg gemakkelijk en zorgt ervoor dat er in tegenstelling tot veel andere emmers maar weinig vieze geurtjes vrijkomen tijdens het weggooien van een vieze luier.

Wil jij de prijzen vergelijken van deze en meer soorten luieremmers? Neem dan een kijkje op Luiertaskopen.nl en haal vandaag nog een luieremmer in huis!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.