Elke dag worden er weer nieuwe toepassingen bedacht voor virtual reality (VR) via je smartphone. Tegenwoordig is het mogelijk om met een VR bril door een virtuele wereld rond te lopen. Dit soort brillen geven je de illusie dat je een driedimensionaal beeld ziet, doordat het je gelijktijdig twee computerbeelden laat zien die een beetje van elkaar afwijken. Door middel van verschillende sensoren registreert een VR bril de bewegingen die je maakt met je hoofd, en worden de beelden die je ziet hierop aangepast.

Vorig jaar kwam de VR trend tot een hoogtepunt, met drie belangrijke VR brillen die kort na elkaar werden uitgebracht: de Oculus Rift, de Playstation VR en de HTC Vive. Deze brillen bieden een ontzettend gave VR ervaring, maar kosten honderden euro’s en zijn vooral bedoeld om te gebruiken door gamers. Hiertegenover staan de VR brillen waar je je eigen smartphone in kunt stoppen. Deze zijn al voor enkele euro’s te verkrijgen, maar welke zijn nu de beste?

Homido Mini Virtual Reality Bril

Op onze webshop Herengadgets.nl kun je alle soorten VR brillen met elkaar vergelijken. Wij hebben dan ook meerdere brillen uitgetest en weten ook welke VR brillen het meest voordelig op het internet te verkrijgen zijn. De beste goedkope VR bril is volgens ons de Homido Mini VR bril. Deze is compatibel met Android, iOS en Windows Phone.

Dit professor brilletje klap je in en kun je overal met je meenemen. Met je handen kun je een soort van kijkdoos maken, waardoor je ook met veel lichtinval goed door de bril kunt zien. Deze VR bril van Homido is erg comfortabel en gebruiksvriendelijk en biedt prima scherpte en toont mooie beelden. Daarnaast heeft de bril een besturingsmogelijkheid en kun je de bril al voor 15 euro online bestellen.

Zeiss VR One

Wanneer je echt een heel bijzondere VR ervaring wilt hebben, dan hebben de VR brillen van tot een paar tientjes toch hun beperkingen op het gebied van scherpte, kijkhoek en functionaliteiten (zoals verstelbare lenzen en diepte). Als je een van de betere VR brillen van dit moment wilt, maar niet al te veel geld hier aan kwijt wilt zijn dan raden wij je de Zeiss VR One aan.

De VR One van Zeiss is tegenwoordig sterk afgeprijsd en kun je momenteel al voor minder dan 100 euro in huis halen. De Zeiss VR One heeft schitterende lezen, is comfortabel om te dragen, heeft een uitstekende kijkhoek en scherpte en is gemakkelijk in zijn gebruik. Door de universele smartphone lade is deze VR headset geschikt voor zowel alle iPhone en Android toestellen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.