Deze gids is gemaakt voor iedereen die een auto wilt importeren uit het buitenland, maar dit nog nooit eerder heeft gedaan. Zoals velen misschien al weten kan het erg voordelig zijn om je auto te importeren vanuit het buitenland. In Nederland is het aanbod aan auto’s bijvoorbeeld niet erg groot, terwijl dit in ons buurland: Duitsland, wel zo is. Hier zijn veel luxeauto’s in veel grotere getalen aanwezig. De prijzen zijn hierdoor een stuk scherper. Als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een mooie Audi, BMW of Mercedes is het dus niet gek om in Duitsland opzoek te gaan. Voordat je dit doet moet je wel het een en ander weten. Als je nog nooit een auto hebt geïmporteerd is deze gids voor jou het ideale handvat!

 

Let goed op de BPM

Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen moet worden betaald voordat je met een Nederlands kenteken kunt rijden. Dit zal je dus hoe dan ook moeten betalen. De BPM berekenen moet je echter zelf doen, hiervoor zijn alleen richtlijnen te vinden. Dit betekent dat de prijzen erg uiteen kunnen lopen. Om de beste prijs te krijgen, zal je dus geholpen moeten worden door iemand met verstand van zaken. Als je hier niet genoeg vertrouwen in hebt kun je het best een professional inschakelen. Dit zal je uiteindelijk meer geld besparen.

 

Laat de auto keuren

Een Duitse keuring is ook geldig in Nederland. Als je de auto dus laat keuren voor de verkoop kun je er twee jaar mee rijden in Nederland. Hierbij is het wel belangrijk dat je het keuringsbewijs hebt, zodat het overgenomen kan worden op een Nederlands kenteken.

 

Lees het aankoop contract goed door

Zet niet zomaar je handtekening neer onder het aankoopcontract. Vooral als je de taal niet goed begrijpt is dit gevaarlijk. Autodealers proberen vaak voor veel zaken niet aansprakelijk te zijn. Het is dus verstandig iemand mee te nemen die de taal goed begrijpt om problemen te voorkomen.

Hopelijk kun je nu met meer zekerheid je droomauto importeren, succes!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.