Samen sporten is natuurlijk erg gezellig en is sommige gevallen zelfs motiverend, maar wat als je daar soms weinig tijd voor hebt en het toch een beetje vervelend is dat je in sommige gevallen afhankelijk van anderen bent? Thuis sporten is in dit geval misschien wel de allerbeste oplossing! Je kunt sporten wanneer het jou uitkomt en wanneer jij er echt zin in hebt. Zo hoef je anderen ook niet teleur te stellen door op het allerlaatste moment nog even af te bellen omdat het toch niet even uitkomt. Dit is natuurlijk nog maar 1 van de vele voordelen, wij werken er een aantal voor jullie uit!

1. ‘’Ik hou van variatie tijdens het sporten’’

Precies, variatie! De ene keer heb je zin om fanatiek buik- en beenspieren te trainen en de volgende keer pak je liever een online zumba filmpje mee. De fitnessapparaten waar je normaal gesproken elke week opnieuw op klom zijn nu verleden tijd! Door af en toe ook andere oefeningen te doen krijg je ook meer plezier in het sporten, je leert nieuwe bewegingen en krijgt ouderwets spierpijn op plekken waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was, héérlijk toch!

2. Het aanhouden van je eigen tempo

Je hoeft je nergens voor te schamen! Heb je nou eenmaal niet zo’n goede conditie als de rest om je heen en kan dit je een onzeker gevoel geven? Wil je heel graag een danslesje mee pikken maar schaam je je toch een beetje voor het ritmische talent dat je helaas sinds je geboorte al kwijt bent? Thuis hoef je je voor niets of niemand te schamen, jij bent overigens zelf de enige die in de buurt is.

3. Eigen baas

Je kunt nu zelf bepalen wanneer je wilt en gaat sporten, zin om een keertje voor het werk of voor school te gaan sporten of juist net voor het slapen gaan? Dat kan prima! Hoef je ook niet de deur uit.. Daarnaast scheelt het ook een hoop tijd! Denk aan reistijd naar de sportschool, het omkleden en douchen en dit keer 2. Of voel je je juist ontzettend schuldig na die ene zak chips die je net helemaal alleen naar binnen hebt gewerkt? Al ren je 20 keer de trap op en neer, alle kleine beetjes helpen en zo voel je je toch weer een beetje fit.

 4. Het is vrij goedkoop

En in de meeste gevallen zelfs gratis! Youtube staat vol filmpjes en wat je aanhebt maakt toch vrij weinig uit, niemand die het ziet! Je bent hoogstens wat geld kwijt aan bepaalde materialen die het sporten gemakkelijker maken, denk bijvoorbeeld aan yoga matjes, gewichten etc.

5. Het kan bijna overal in het huis!

Waar kun je niet sporten? In principe kan het eigenlijk overal wel! Bij lekker weer kun je al gauw een matje in de tuin leggen en bij slecht weer kun je wat ruimte maken in de woonkamer. Je kunt zelfs je bed gebruiken bij het sporten, denk aan buikspieren waarbij je je benen op je bed legt of maak gebruik van squats bij het opruimen van alles wat op de grond ligt in je kamer! Maak het sporten leuk en combineer het met je dagelijkse leven.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.