Iedereen geniet ervan om in de zomer lekker op het terras te zitten. De zon is uiteraard heerlijk, maar af en toe is het ook fijn om de schaduw op te zoeken. Schaduwdoeken zijn dan de perfecte oplossing. Een schaduwdoek is makkelijk in gebruik en daarmee uitermate geschikt als alternatief voor de parasol. Het opruimen van het doek is eenvoudig en de overkapping neemt weinig ruimte in. ZONZ is gespecialiseerd in het op maat maken van een schaduwdoek, zodat deze geschikt is voor uw tuin of balkon.

Een schaduwdoek van ZONZ

ZONZ is al meer dan 10 jaar expert in schaduwdoeken. Een schaduwdoek is een katoenen of polyester doek dat gebruikt wordt om schaduw te creëren. Het is een mooi, betaalbaar en functioneel alternatief voor de parasol. Een schaduwdoek op maat van ZONZ is volledig naar eigen smaak online te ontwerpen en bestellen. U kunt kiezen uit de vorm, afmetingen, materiaaltype, kleur en bevestigingsmaterialen. Zo creëert u schaduw naar eigen inzicht.

Soorten schaduwdoeken

Schaduwdoeken worden ook wel zonnezeilen, schaduwzeilen of harmonicadoeken genoemd. Hieronder staan alle soorten schaduwdoeken op een rijtje:

  • Schaduwdoek waterdoorlatend: Een waterdoorlatend schaduwdoek is een doek met kleine gaatjes dat tot 95% beschermt tegen UV-straling. Door de gaatjes kan de regen door het doek heen en dat voorkomt een waterzak bovenop het doek. Dit schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.
  • Waterdicht Zonnezeil: Een zonnezeil is een waterdicht zonnescherm gemaakt van waterafstotend materiaal. Het zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft grotendeels onder het doek hangen. Heerlijk tijdens een zomerse avond.
  • Harmonicadoek: Een harmonicadoek is een flexibel waterdoorlatend of waterdicht doek voorzien van lamellen, dat over staaldraden open en dicht schuift. U kunt op deze manier makkelijk wisselen tussen zon en schaduw.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.