Wat is coolsculpting?

Coolsculpting is een relatief nieuwe term. Veel mensen zullen het kennen van de trend in de Verenigde Staten. Het doel van coolsculpting is om vetcellen te vernietigen zonder ander weefsel te beschadigen en zo dus dunner te worden. Uit onderzoek is gebleken dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere cellen. Met coolsculpting wordt hier effectief op ingespeeld. Tijdens de behandeling worden vetcellen gecontroleerd verwarmd en daarna snel gekoeld. De warmte ondersteunt de cellen terwijl de afkoeling de cellen afbreekt. Dit heeft een zelfvernietigend effect op de cellen onder de huid. Met deze methode verdwijnt een aanzienlijk deel van de vetcellen.

Wat is het effect na een behandeling?

Het effect van coolsculpting na een behandeling is aanzienlijk. Alleen het effect heeft tijd nodig voor de volledige kracht. Vaak is er tot 20% van de vetcellen vernietigd na 2 maanden. Een half jaar na de behandeling gaat het vetpercentage nog ongeveer 5% van het originele vetpercentage af. Met een effect van een kwart minder vetcellen heeft coolsculpting ongetwijfeld een aanzienlijk effect op uw figuur. Om deze reden is deze behandeling een opkomende trend.

Wat zijn de bijwerkingen van coolsculpting?

Coolsculpting heeft een aantal bijwerkingen. Na de behandeling kan een patiënt last krijgen van plaatselijke lichte gevoelloosheid op de plek waar het vet is weggehaald. Ook kunnen na de behandeling blauwe plekken of roodheid ontstaan. Deze bijwerkingen verdwijnen tijdens vanzelf weer. Verder zijn er nooit ernstige of langdurige beschadigingen aan het zenuwstelsel gevonden. Kortom, na een behandeling kunnen er een aantal bijwerkingen ontstaan maar deze zullen vanzelf binnen aanzienbare tijd zelf verdwijnen. Hoewel er geen bijwerkingen op lange termijn zijn geconstateerd is het moeilijk om dergelijke bijwerkingen uit te sluiten aangezien de behandeling relatief jong is.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een coolsculpting behandeling duurt een klein uur. Verdovingen zijn niet nodig. De operatie wordt met behulp van een apparaat dat gecontroleerd verwarmd en koelt. Het effect meteen na de behandeling is wellicht niet indrukwekkend maar na verloop va tijd is een dergelijke behandeling zeker de moeite waard.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.