Ben je opzoek naar bodembedekking voor uw tuin en wilt u wat anders dan bestrating? Wellicht zijn composiet vlonderplanken dan wat voor u. Zeker als u na het lezen van deze blog erachter komt wat de voordelen van vlonderplanken zijn tegenover bestrating en in het speciaal de composiet vlonderplanken.

Wat zijn composiet vlonderplanken?

Composiet vlonderplanken zijn qua vorm hetzelfde als houten vlonderplanken. Het verschil zit hem in het materiaal waar de vlonderplanken van gemaakt is. Composiet vlonderplanken bestaan uit een mix van kunststof en hout. Hierdoor hebben de vlonderplanken de natuurlijke uitstraling die je ook met houten vlonderplanken hebt. Daarnaast hebben de vlonderplanken aardig wat extra eigenschappen die u zullen verbazen.

De voordelen van composiet vlonderplanken:

Ecologisch verantwoord

De vlonderplanken van Elephant, Tuindeco en Woodvision die we aanbieden bij Van Kooten tuin & buiten leven zijn ecologisch verantwoord geproduceerd. De vlonderplanken zijn grotendeels gemaakt van gerecycled plastic. Door de samenstelling van hout en kunststof hoeven er dus ook minder bomen gekapt te worden in vergelijking met houten vlonderplanken.

Onderhoudsvriendelijk

De combinatie van kunststof en hout zorgt ervoor dat de composiet vlonderplanken uitermate goed bestand zijn tegen water. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van composiet vlonderplanken veel langer is dan houten vlonderplanken. De composiet vlonderplanken zijn namelijk bestand tegen rot en tegen aanslag op het hout. De vlonderplanken hoeven niet bewerkt te worden en als ze vuil zijn dan zijn ze eenvoudig schoon te maken met een sopje.

Veilig

Composiet vlonderplanken zijn veel sterker dan houten vlonderplanken en zullen niet zomaar instorten. Ook als ze de composiet vlonderplanken nat worden zal u er niet snel over uitglijden. De vlonderplanken worden namelijk zelfs stroever als ze in aanraking komen met water.

Unieke kleuren

Het leuke aan de composiet vlonderplanken is dat u niet voor een houtkleur hoeft te gaan. De composiet vlonderplanken worden bij Van Kooten tuin & buiten leven aangeboden in een ruime selectie aan kleuren. Past de hout-look toch beter bij u? Dan is deze uiteraard ook aanwezig.

Hardhouten vlonderplanken als alternatief

Hardhouten vlonderplanken zijn daarentegen ook een duurzame oplossing voor het plaatsen van vlonderplanken in je tuin. In de huidige samenleving is duurzaamheid een belangrijke ontwikkeling en daar speel je met het gebruik van hardhouten vlonderplanken uitstekend op in. Door haar duurzame eigenschappen en natuurlijke uitstraling is dit een degelijke en natuurlijke keuze voor in je tuin.

Ben je erover aan het nadenken om vlonderplanken in je tuin te gaan leggen? Kom dan langs in één van de vestigingen van Van Kooten Tuin en Buiten Leven. Wij voorzien je graag van meer informatie en willen je helpen bij het kiezen van de vlonderplanken die bij jouw stijl past!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.