De zomervakantie van 2018 komt sneller dichtbij dan je misschien denkt. Het is dus slim om er aandacht aan te besteden. Wat kan je dit jaar allemaal eens gaan doen? Om je hierbij te helpen vind je hier vijf ideeën die in ieder geval de moeite waard zijn. Zo kan iedereen iets vinden wat bij hem of haar past.

1 In de buitenlucht
De belangrijkste tip voor 2018 is misschien wel dat je de buitenlucht lekker moet opzoeken. Hoe doe je dat? Door bijvoorbeeld een leuke camping uit te zoeken. De camping is altijd al een favoriete bestemming geweest. Kan je je de leuke tijden die je er in je jonge jaren hebt beleefd nog herinneren? Die kan je dus ook aan je eigen gezin geven nu.

2 Blijf in eigen land
De tweede tip die zomaar een trend kan gaan worden, is het boeken van vakanties in eigen land. Wie duurzaam wil bezig zijn gaat bijvoorbeeld niet meer zomaar met het vliegtuig, de bus, of op een lange autoreis. Een van de vakantiehuizen in Friesland, Limburg of waar dan ook in het land kan minstens zo aantrekkelijk zijn voor een ontspannende vakantie.

3 Doe iets actiefs
In het verlengde van de twee bovenstaande tips, kan je ook iets verder denken. Als je dan toch buiten bent en duurzaam wilt zijn, kies dan voor een actieve vakantie. Ga stukken wandelen, bijvoorbeeld langs één van de duizenden routes. Of pak de fiets en volg één van de vele routes die voor dit vervoermiddel zijn uitgezet. Dit is zeer ontspannend zal je merken.

4 Alternatieve bekende bestemmingen
Wat ook zeer aantrekkelijk kan zijn, is het kiezen van een bekende bestemming, maar dan met een twist. Ga je bijvoorbeeld graag naar Amerika? Dan denk je misschien aan de tien beroemdste grote steden. Waar je je echter niet in moet vergissen in dit uitgestrekte land, is dat er nog eens honderden mooie plaatsen zijn. Dit geldt dus ook voor heel veel andere landen.

5 Dagjes en weekendjes
Deel je vakantie eens een keer op en doe al die kleine dingen in een straal van pakweg driehonderd kilometer, die je altijd al eens wilde doen, Een dagje naar de ene bezienswaardigheid, een weekendje naar een andere stad. Al dit soort dingen komen er niet zo snel van wanneer je van vakantie naar vakantie leeft. Dit is dus je kans.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.