Wij presenteren voor u vier toepassingen van zonne-energie die u niet verwacht had. Sommige zijn ingenieus, andere gewoonweg hilarisch. We laten u de keuze! Veel leesplezier.

 

1. De zonnepaneel mobiele telefoonoplader

Een startend bedrijf uit Japen vond in 2008 de draagbare oplader voor uw mobiele telefoon uit. Als de batterij van uw telefoon bijna leeg is, geeft deze milieuvriendelijke oplader uw telefoon zon 35 minuten extra gesprekstijd. Kan heel handig zijn! De Solar Charger Eco 2 bestel u uit Japan vanaf $24,90. Meer informatie op Strapya World.

 

2. Zonne-energie aangedreven golfwagentje

Eigenlijk past het heel erg bij de Golfsport, op zonne-energie aangedreven golf carts. Ziet u ze al rijden op de prachtig zonnige greens? Ik heb geen Nederlands bedrijf kunnen vinden die ze verkoopt. Misschien u? Een bedrijf in Amerika verkoopt ze wel. U kunt zelfs dat bedrijf kopen, want de eigenaar gaat met pensioen.

 

3. Digitaal solar horloge

Ook zat van uw horloge omdat het batterijtje telkens leeg is? Met het digitaal solar horloge hoeft dat niet meer. Zodra het horloge wordt blootgesteld aan natuurlijk daglicht of kunstlicht van tenminste 40 Watt, werkt het op zonne-energie. De ingebouwde Lithiumbatterij is voldoende voor ca. 4 jaar. De zonnecel levert ca. 40 procent van de benodigde energie. Helaas is het niet echt een eyecatcher.

 

4. Draadloos toetsenbord op zonne-energie

Dit draadloze toetsenbord laadt zich automatisch op bij een goede lichtbron. Dus als u in een zonnig kantoor werkt is dit dus ideaal. Het verbruikt geen stroom en behoeft geen batterijen. Ideaal toch? En met zijn slim design staat het ook nog eens heel erg modern. U kunt al een draadloos toetsenbord op zonne-energie bezitten voor €59,- bij BCC.nl.

 

Bovenstaande punten zijn leuke alternatieven voor zonnepanelen. Bent u nu geïnteresseerd?  Begin dan uw zoektocht naar een duurzaam leven.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.