Het kan gebeuren dat je het interieur van je woonkamer zat bent. Dit overkomt ieder persoon wel eens. Gelukkig kom je op het briljante idee om je woonkamer een complete make-over te geven. In deze blog worden 4 tips beschreven die jou helpen om je nieuwe interieur een echte wow factor te geven. Zelfs wanneer het niet iemand zijn smaak is. Je zult zien dat je niet als professioneel klusser hoeft te werken om dit te kunnen.

1 Vind je stijl

De belangrijkste factor bij het stylen van een kamer is om een rode draad te hebben. Dit thema moet je vervolgens aanhouden bij het uitzoeken van alle meubels en decoraties. De wow factor komt vaak niet zozeer door de stijl, maar juist bij hoe constant de stijl is. Zo kun je bijvoorbeeld bij een landelijke stijl meer met lichte of juist donkere houtsoorten werken. Zou je voor een minimalistische stijl gaan kun je bij Ikea het overgrote gedeelte van je interieur vinden.

2 Begin met het grootste stuk in de kamer

Begin met de grootste eye-catcher in de kamer. Hiermee wordt bedoeld dat het goed is om het grootste meubel te gebruiken als uitgangspunt voor de rest van de spullen. De reden hierachter is dat het grootste stuk logischerwijs sneller blikken vangt en vaak het duurst is. In een woonkamer zou dit bijvoorbeeld de bank kunnen zijn, en in de slaapkamer zou dit het bed zijn.

3 Verf is je nieuwe beste vriend

De snelste, goedkoopste en makkelijkste manier om een kamer een frisse nieuwe look te geven is door het te verven. Kies doorgaans wit of wit tinten voor de meeste muren, dit past namelijk goed bij elk interieur. Wees ook niet bang om een van de muren in een felle kleur te verven! Hierbij is het goed om te kijken naar het kleurenthema van alle meubels om vervolgens de kleur van de muur te bepalen. Het mooie van verven is dat als je het niet mooi vindt, kun je het altijd opnieuw verven.

4 Het hoeft niet meteen af

Je huis stylen moet je meer zien als een marathon dan als een sprint. Na een bepaalde tijd kun je met nieuwe ideeën komen over wat je eraan kunt toevoegen. Dus neem gerust je tijd en maak geen overhaaste beslissingen. Daarbij kun je een kamer alleen functioneler maken wanneer je er een tijd in heb geleefd.

Voor wie als interieurarchitect werkt zijn deze tips overbodig. Alhoewel professionals ook zo te werk gaan. Uiteraard hoeft bij het restylen van een kamer niet te betekenen dat je alles weg moet gooien. Ieder meubel kan hergebruikt worden, zij het met een likje verf eroverheen. Een kamer stylen is niet moeilijk maar het vergt wel tijd. Dus als je de tijd hebt, ga vooral aan de slag!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.