Een bruiloft plannen is veel werk. En veel bruidsparen vragen zich dan ook af waar te beginnen. Op internet zijn zo veel informatie artikelen en checklists te vinden, dat je overspoelt wordt met kennis. Zie je door de bomen het bos niet meer? Als producent van originele bedankjes en opvallende kaarten (trouwkaarten, geboortekaarten en uitnodigingen) wil LocoMix graag de drie meest relevante tips met jullie delen op het gebied van trouwkaarten en bedankjes. Lees ze goed door en doe er je voordeel mee!

Persoonlijk is het keyword

Het belangrijkste aan een trouwkaart of bedankje is dat het persoonlijk is. Persoonlijk in stijl maar ook in boodschap. Zien jullie vrienden jullie als grappig? Ga dan op de bedankjes voor een leuk grapje. Maar zijn jullie altijd serieus, elegant of stijlvol? Laat een woordgrapje dan liever achterwege. Al onze bedankjes en kaarten kunnen naar eigen wens worden opgemaakt. Er staat een ruime collectie ontwerpen online, die onze grafisch vormgevers graag voor jullie aanpassen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om de opmaakbestanden van een product aan te vragen, en zelf een volledig eigen ontwerp te maken. Een persoonlijke uitnodiging en dankwoord hebben het meeste (emotionele) waarde voor vrienden en familie.

Budget bedankjes

Voor elk budget zijn er bedankjes te vinden. Wil je besparen op de totale kosten? Stuur dan geen bedankkaartjes achteraf, maar geef de bruiloftsgasten aan het einde van de dag een persoonlijke attentie mee naar huis. Er zijn genoeg leuke mogelijkheden wat betreft goedkope huwelijksbedankjes. Denk bijvoorbeeld aan kleine pepermuntrolletjes of chocolaatjes, die ontzettend leuk te presenteren zijn bij de koffie of in een mooie schaal. Leuk, lekker en goedkoop!

Hebben jullie bedankjes gezien die perfect passen bij jullie bruiloft, maar vallen ze eigenlijk net buiten het budget? Denk er dan eens over na om huwelijksbedankjes uit te delen per stel. Als je de bedankjes per koppel uitdeelt, in plaats van per persoon, bespaar je al snel de helft!

Trouwkaarten versturen

Aan trouwkaarten wordt altijd veel aandacht besteed. Het is tenslotte de aankondiging van jullie huwelijk. Soms kiezen bruidsparen ervoor om voordat de trouwkaarten verstuurd worden, eerst een Save the Date kaart te versturen. Zeker wanneer jullie in een vakantieperiode trouwen, is het verstandig om ruim van te voren jullie trouwdatum aan te kondigen. Zo kunnen jullie genodigden er rekening mee houden, bij het plannen van hun eventuele vakantie.

En ook bij de trouwkaarten is het belangrijk dat jullie persoonlijkheid terug komt. Nog een laatste tip met betrekking tot het versturen van de trouwkaarten; vergeet niet om rekening te houden met de portokosten! En geef na het schrijven van de kaarten de trouwkaarten af bij het postkantoor, hier worden ze dan meteen als speciale post gemarkeerd.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.