1. Chocolademousse

De ingrediënten die je nodig hebt voor een heerlijke chocolademousse zijn: 300 gram chocolade, 8 eieren, 100 gram suiker en 350 ml slagroom. De bereidingstijd voor deze chocolademousse bedraagt ongeveer 25 minuten.

Smelt de chocolade en splits de eieren. Voeg vervolgens 50 gram suiker toe aan de eierdooiers en klop dit ongeveer 5 minuten op totdat het licht en romig wordt. Klop ook het eiwit op en voeg hier gelijkmatig het resterende suiker aan toe. In een andere kom klop je 150 ml slagroom op. Laat de chocolade een beetje afkoelen en meng deze vervolgens met de eierdooiers. Doe hier even later ook de slagroom bij. Vervolgens kun je de eiwitten hier ook aan toevoegen. Maak een aparte kom met het geheel en zet deze voor ongeveer 1 uur in de koelkast. Na dit uur kun je heerlijk genieten van jouw zelfgemaakte chocolademousse.

2. Chocoladetaart

De ingrediënten die je nodig hebt voor een chocoladetaart zijn: 300 gram pure chocolade, 100 gram witte chocolade, 200 gram boter, 100 gram suiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel en 75 ml slagroom.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de chocolade in aparte bakjes smelten, dus puur in de ene en wit in de andere. Meng de boter met suiker. Voeg hier de eieren, de chocolade (beide) en het meel aan toe en meng dit totdat het een geheel wordt. Verplaats dit beslag vervolgens in een bakvorm en plaats deze in de oven voor ongeveer 50 minuten. Laat hierna de taart nog even afkoelen en aanvallen maar!

3. Chocoladefondue

Voor een chocoladefondue heb je chocolade nodig die je moet smelten. Ingrediënten die lekker zijn samen met chocoladefondue zijn bijvoorbeeld: aardbeien, ananas, mango, marshmallows, banaan, cake, koekjes en ga zo maar door. Kies vooral ingrediënten uit die jij lekker vindt. Chocoladefondue nodig? Klik hier!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.